Renovatie

Mooie meubels worden gebruikt en gaan vaak generaties mee. Maar intensief gebruik laat sporen na en soms gaat iets gewoon stuk. Laat je oude meubels onder handen nemen door Julius Handmade en ze kunnen weer minstens één nieuw leven mee. Ook met ontbrekende stukken of een schijnbaar onherstelbare beschadiging weet Julius Handmade meestal wel raad.

Vintage stoelen

Eames DCM CHAIR

  • Eames: na
  • Voor
  • Voor
  • Na
  • Na

Deze vintage Eames stoel kwam binnen zonder rugleuning en met een gehavende zitting in notenlaar. Een gerecycleerde rug en een nieuw laagje notenfineer, met doorlopende tekening op de voorzijde en het chroomwerk weer opgefrist: deze jongen kan weer staan blinken!

kruk

Een leuke set van 3 krukken, jammer genoeg 2 met een afgebroken stuk en eentje zonder zitting. De klant wilde graag de oude patina behouden;

Salontafel

Deze mooie salontafel (ontwerp Middeltoe & Gorm – Denemarken) in massief wengé had enkele lelijke vochtvlekken van warme theepotten en hier en daar een beschadiging door jarenlang intensief gebruik. Oude laklaag verwijderd, beschadigingen hersteld in het originele wengé en opnieuw gelakt. Een topstuk.

Schommelstoel

Een charmante beuken schommelstoel waaraan de gebruiker erg gehecht was. Tot een enthousiaste gast iets te uitbundig te keer ging. Maar met 2 nieuwe schommelsledes kan deze stoel weer voor jaren comfortabele rust zorgen.

Naaimeubel wordt opbergkastje

Dit naaikastje was rijp voor de sloop. De naaimachine was kapot, het bovenblad had erg geleden van vocht en de luiken waren versleten en overbodig. Maar met een nieuw blad met dik eikenfineer en de handvaten en pootjes weer opgefrist is het een elegant opbergkastje geworden.

Bureaustoelen

De zittingen en rugleuningen van deze vintage industriële bureaustoelen hadden erg geleden onder jarenlang intensief gebruik. Na een kort verblijf bij Julius Handmade kunnen ze er weer vol tegenaan.

Deze teakhouten tuinstoel was, na jarenlang gebruik in weer en wind, afgebroken op de plaats waar het scharnier zit. Het latwerk werd gerecupereerd, het frame volledig opnieuw gemaakt in teak. Na deze winter heeft het nieuwe hout dezelfde kleur als de rest van de stoel.

Kast

Dit dressoir in teakfineer van Cees Braakman had door intensief gebruik krassen, vlekken, loszittende deurtjes en verweerde handgreepjes. Na een stevige opknapbeurt, inclusief een laagje celluloselak, staat het weer te pronken in de woonkamer van de opdrachtgevers.

Trapspijlen

Ook kleine klusjes moeten gebeuren. Een afgebroken trapspijl moet even gekopieerd worden in beukenhout en liefst met de oude patina weer afgeleverd…

Kinderstoel

Nostalgie uit de kinderjaren. Bij juf Ilse of juf Kathleen stond de klas er vol mee. Nu vind je ze met wat geluk in een vintage winkel. Dit exemplaar was wel heel intensief gebruikt. Na een liefdevolle behandeling door Julius Handmade kan ie weer mee voor de volgende generatie!