Creatie

Geïnspireerd door de Wiener Werkstätte en de Britse Arts & Crafts beweging, ontwerpt en vervaardigt Julius handgemaakte meubels uit kostbaar massief hout, gecombineerd met waardevol fineer en geraffineerd meubelbeslag. Maar ook recentere stromingen zoals Art Deco of Scandinavisch meubeldesign zijn een belangrijke bron van inspiratie. Wil je graag een uniek stuk laten maken, neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

KUNSTKabinet

125 x 60 x 190 cm

Amerikaanse notenlaar. Vitrine in massief hout, onderkast in fineer. Op maat gemaakt voor een verzamelaar van beeldhouwkunst van oude Oosterse culturen. De bodem en lichthemel zijn vervaardigd in antraciet mdf. De lichthemel is voorzien van 20 ledspots en 1 ledstrip, de zijstijlen zijn vooraan telkens voorzien van 2 ledspots. Alle bekabeling is onzichtbaar weggewerkt in het houten frame. Satijnglanslak.

Schrijfkabinet

150 x 80 x 113 cm
Amerikaanse notelaar. Blad ingelegd met esdoornparket, laden –en kastfronten afgewerkt met fineer van mapa (populier). De laden zijn voorzien van schuifbakjes voor schrijfgerei. De handgrepen zijn van massief messing, vernikkeld. Matte lak.

Verende fauteuil

67 x 71 x 71 cm
Gekleurd beukenhout. Stoffering met Tonus Meadow van Kvadrat uitgevoerd door Atelier René – Rumst.

Schaaktafel klassiek

67 x 48 x 76 cm
Amerikaanse notelaar en haagbeuk. Blad ingelegd met parket. Front bekleed met wortelhout van notelaar. Hoogglans klassiek gepolitoerd.

Bureau

148 x 70 x 74 cm
Geïnspireerd op een Noors ontwerp uit 1960 in rosewood (fineer). Dit meubel is gemaakt uit massief notenlaar. Satijnglanslak.

Bureaustoel met armleuningen

58 x 55 x 100 cm
Amerikaanse notelaar. Satijnglans hard wax. Stoffering met Matrix van Kvadrat uitgevoerd door Atelier René – Rumst.

Whisky kabinet

32 x 32 x 150 cm
Kerselaar. Valdeur en paneeltjes zijn voorzien van gespiegeld fineer van rio pallisander in een frame van notenlaar. De handgreep en het valdeurmechanisme zijn van massief vernikkeld messing. Satijnglanslak.